Снимки: Филиал село Маломирово на ЦДГ „Надежда“ отбеляза 11 май с ден аванс

10 май 2014 14:19  |  Образование, Снимки

dedds11 май бележи началото си още от Възраждането. Той е ден за почит на светите братя Кирил и Методий. В навечерието на този празник на 10 май всяко дете от ф-л с. Маломирово към ЦДГ „Надежда“ гр. Елхово донесе букет цветя. С донесените цветя направихме венец на солунските двама братя. С интерес децата изгледаха презентациите за живота и делото на Кирил и Методий подготвени от библиотекарката Димка Минева, която бе наш гост.

Презентациите обогатиха знанията на децата за двамата братя като създатели на славянската азбука и преводачи на книги. Научиха и за обучаваните от тях ученици. Децата се изявиха с индивидуални изпълнения на стихотворения и групово пеене на песни. Активни бяха и на викторината с въпроси за живото и делото на Кирил и Методий. Участваха в състезателни игри, разделени на два отбора „Любопитко“ и „Многознайко“. Чрез участието си в игрите „Свържи картинката с буквата“ и „Разпознай гласния от съгласния звук и оцвети буквата в съответния цвят“ децата показаха знания овладени през годината по образователно направление Български език и литература.

В чест на празника с децата подредихме и изложба с оцветени картинки от тях. Така по непринуден начин децата разбраха, че почитаме солунските двама братя, защото те създават славянската писменост и култура.

Благодарим на родителите за цветята за венеца. Благодарим и на г-жа Минева за презентациите и на Радка Камбурова, която документира празника със снимки.

Честит празник!

г-жа Юзбашиева- учител в ЦДГ.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО