Снимки: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово отбеляза своя патронен празник

11 май 2014 14:05  |  Образование, Снимки

glavna_kimДнес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово, бе кулминацията на празничните тържества в най-старото елховско училище. През цялата седмица екипа на ElhovoNews.info проследи всички прояви, които бяха част от празничната програма на основното училище, носещо гордо имената на светите братя Кирил и Методий.

По традиция патронния празник на училището се чества в деня на църковния празник на двамата братя първоучители – 11 май и спазвайки тази традиция празика бе отбелязан точно днес.

Празненството се проведе в кино залата на основното училище. Да споделят празника с ученици, учители и родители бяха дошли: Кметът на община Елхово Петър Киров, Пепа Кючукова – зам. кмет на община Елхово, Пенка Илиева – Началник на РИО Ямбол, Жана Ангелова – гл. експерт в община Елхово, членове на училищното настоятелство, бивши учители и възпитаници на училището, родители и приятели.

В поздравителното си слово Тинка Атанасова – директор на училището с гордост отбеляза, че днес училището достойно осъществява своята мисия – осигуряване на високо равнище на общообразователна подготовка и формиране на личности с широка обща култура и изразена гражданска позиция.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров също поздрави учениците и учителския колектив с патронния празник.

С празничният си концерт възпитаниците на училището изявиха своя талант, знания и умения. Разнообразната програма на всички ученици от първи до осми клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” предизвикаха много емоции, радост и аплодисментите на публиката.

[nggallery id=“1529″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО