Снимки: Наситена спортна програма за отбелязване на деня на българския спорт в Елхово

16 май 2014 16:03  |  Образование, Снимки
sportУтрешният 17 май се отбелязва като ден на българския спорт, в тази връзка община Елхово подготви наситена спортна програма за отбелязване на деня.
По повод обявяването на 17 май за „Ден на българския спорт“ в гр. Елхово се проведоха масови спортни прояви, състезания и турнири, благодарение обединените усилия на община Елхово, „Ученически спортен клуб – Елхово“, „Общински футболен клуб – Елхово“ и училищата на територията на общината. В тези прояви се включиха настоящи спортисти, учители и спортни деятели. Като част от мероприятията за деня на спорта днес от 14 часа се проведоха състезания във всички учебни заведения в град Елхово. ОУ „Св. П. Хилендарски“ се включи в отбелязването на спортния ден със състезания по народна топка и стрийтбол. В надпреварата по народна топка се включиха отбори от 3 и 4 клас от двете основни училища, при третокласниците победи отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а при четвъртокласниците отбор победител станаха децата от ОУ „Св. П. Хилендарски“. В турнира по стрийтбол се включиха 7 двойки от двете основни училища, баскетболистите играха по двама в отбор на един кош до достигане на победа от 11 точки.
Целта на спортната кампания е да се покаже спорта като алтернатива на зависимости, компютърни игри, както и на насилието. Групите, към които бе насочена кампанията са деца и тийнейджъри. На спортната площадка в двора на Г „Св. Кл. Охридски“ и ПГ „Ст. Караджа“ се проведе турнир по футбол. Отборите от двете гимназии бяха попълнени от ученици от всички класове. Футболистите играха по две полувремена по 20 минути, а победител стана отборът на ПГ „Ст. Караджа“ с убедителен резултат от 7:0. На спортната площадка се проведе и състезание по тенис на корт.
В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ по случай деня на спорта организираха лекоатлетическо състезание и надпревара по тенис на маса. Лекоатлетите участваха в щафета в двора на учебното заведение, а тенисистите играха в малкия физкултурен салон. В деня на българския спорт – 17.05 от 10.00 тръгва велопоход /всички възрастови групи/ от площада на гр. Елхово до центъра на с.Трънково. Утре от 10 часа на площадките на Спортния комплекс ще се проведе и Турнир по мини футбол за ученици от 3-8 клас.


Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО