Кръгла маса по проект „Да помогнем на човек в беда“

Публикувано преди 13 години  |  Общество

В ритуалната зала на община Елхово се проведе кръгла маса по проект „Да помогнем на човек в беда“.

На втората кръгла маса по проекта присъстваха екипът по проекта, домашни помощници, потребители на услугата дом. помощник, специалистите от ЦОП „Усмивка“ Ямбол, управителят на Защитени жилища Сливен и др.

Гостите от Сливен представиха своя опит в кандидатстването и реализирането на проекти в социалната сфера, споделиха основните принципи при работата с хора с увреждания.

Проектът „Да помогнем на човек в беда“ е с продължителност 12 месеца и се реализира на територията на град Елхово и селата в община Елхово – Изгрев, Пчела, Бояново, Стройно и Маломирово.

Водеща организация по проекта „Да помогнем на човек в беда“ е Сдружение с нестопанска цел „Партньори за европейско развитие – град Елхово“, а партнираща организация е община Елхово. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по схема за безвъзмездна финансова помощ „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ – фаза 2. Обща стойност на проекта е 113 818 лева.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на хората с увреждания и самотноживеещи възрастни хора в града и селата на община Елхово, чрез предоставяне на условия за ефективни и качествени грижи за независим живот, социална интеграция и намаляване риска от зависимост от институционален тип грижи.Статията е публикувана на 26 септември 2010

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »
Руски командир: Киев атакува с танкове Леопард и не може да бъде спрян
Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка народна република (ДНР) Александър Ходаковски ... прочетете още »
Инстаграм звезда се показа по розово бельо
Брит Мануела е модел и Инстаграм звезда. Брит е американка. Тя е родена през щастливата за националния ... прочетете още »
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов
Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на ... прочетете още »