Кръгла маса по проект „Да помогнем на човек в беда“

Публикувано преди 14 години  |  Общество

В ритуалната зала на община Елхово се проведе кръгла маса по проект „Да помогнем на човек в беда“.

На втората кръгла маса по проекта присъстваха екипът по проекта, домашни помощници, потребители на услугата дом. помощник, специалистите от ЦОП „Усмивка“ Ямбол, управителят на Защитени жилища Сливен и др.

Гостите от Сливен представиха своя опит в кандидатстването и реализирането на проекти в социалната сфера, споделиха основните принципи при работата с хора с увреждания.

Проектът „Да помогнем на човек в беда“ е с продължителност 12 месеца и се реализира на територията на град Елхово и селата в община Елхово – Изгрев, Пчела, Бояново, Стройно и Маломирово.

Водеща организация по проекта „Да помогнем на човек в беда“ е Сдружение с нестопанска цел „Партньори за европейско развитие – град Елхово“, а партнираща организация е община Елхово. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по схема за безвъзмездна финансова помощ „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент“ и „Домашен помощник“ – фаза 2. Обща стойност на проекта е 113 818 лева.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на хората с увреждания и самотноживеещи възрастни хора в града и селата на община Елхово, чрез предоставяне на условия за ефективни и качествени грижи за независим живот, социална интеграция и намаляване риска от зависимост от институционален тип грижи.


Статията е публикувана на 26 септември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА