Снимки: Превенция на водния травматизъм в ОУ „Паисий Хилендарски” – град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъв връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите за намаляване на риска от воден травматизъм сред деца, Ямболската червенокръстка организация стартира поредица от обучения по Водноспасителен минимум.

Първите специализирани обучения се проведоха с ученици от четвърти и осми клас в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”-град Елхово, в присъствието на инж. Митко Филипов-Директор на секретариата на Областния съвет на БЧК-Ямбол и класни ръководители.

Участниците имаха възможност да демонстрират първоначалните си знания по темата и получиха нови, свързани с основните опасности при къпане и плуване, начините за оказване на помощ и самопомощ при инцидент във водата.

По време на обученията децата проявиха голяма активност при обсъждането на конкретни случаи с инциденти във водата, дадени от самите тях. С помощта на специалиста по водноспасителна дейност към БЧК – Ямбол – Добриела Праматарова, учениците успяха да достигнат сами до някои от причините за инциденти с деца, особено в неохраняемите водоеми, намиращи се във вътрешността на страната. Особен интерес у тях предизвикаха демнострациите на правилните техники по оказване на първа помощ на пострадал при воден инцидент. Общият брой на обхванатите до момента ученици от училището е 86, като до края на учебната година ще бъдат обхванати ученици и от други възрастови групи.

Обученията по Водноспасителен минимум, осъществявани на територията на Ямболска област се реализират със съдействието на Регионалния инспекторат по образование и училищните ръководства.


Статията е публикувана на 20 май 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА