Снимки: Първокласниците в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ тържествено отпразнуваха края на учебната година

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

kirilДнес учениците от 1 а и 1 б клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с класни ръководител г-жа Валентина Балтова и г-жа Виолета Трифонова проведоха своето „Годишно утро“, с което отбелязаха тържествено завършването на първи клас.

В празнично украсената класна стая на 1 а клас, пред много родители и гости децата рецитираха, пяха и танцуваха. Заслужени аплодисменти получиха малките артисти при драматизацията „Дядо и ряпа“ и „Мързелив, но досетлив“. Чаровните деца показаха на всички присъстващи, че през изминалата учебна година не само са пораснали много, но и много знания са усвоили и заслужават похвалите на своята любима учителка и отличните удостоверения за завършен първи клас.

Бъдещите второкласници получиха и характеристика, в която родителите могат да разберат какво е необходимо за по-добрата реализация на децата в училище. Г-жа Балтова пожела на учениците си незабравима и безгрижна ваканция.

Учениците от 1 б клас от своя страна положиха много търпение и труд през цялата учебна година. С голяма радост посещаваха училище, обичаха да бързат за класната си стая, защото знаеха, че техният класен ръководител ги очакваше. Всички заедно тръгнаха по трудната пътека на букви, цифри, написаха най-хубавите думи „мама“, „България“, „свобода“ и „щастие“ и стигнаха до съчинение и преразкази.

Учебните часове за децата бяха изпълнени с много предизвикателства към всички изучавани предмети. Г-жа Трифонова даде частица от сърцето си на всяко дете за да ги научи на приятелство и доброта, да бъдат щастливи, верни един към друг и искрени, защото това е най-важното и най-стойностното в този живот, в това е категорична г-жа Трифонова.

Децата са много упорити и за това техният класен ръководител им пожела да събудят много книги през лятната ваканция, за да се научат да четат още по-добре. На днешния празник бе представен рецитал, посветен на светите братя Кирил и Методий, децата се представиха пред своите родители с драматизация на приказки, забавни песни, гатанки и пословици, а кулминацията на празничния ден бе танцът на хвърчилото.

Годишното утро премина под надслов „Здравей ваканция“. Възпитаниците на г-жа Трифонова получиха удостоверения за завършен първи клас и характеристика, а отличните ученици получиха грамота за отличен успех. Родителите благодариха за грижите и търпението към техните деца, а г-жа Трифонова благодари за подкрепата и за това, че са дарили най-скъпото в нейните ръце.

Фоторепортаж 1 а клас:
[nggallery id=“1536″]

Фоторепортаж 1 б клас:
[nggallery id=“1537″]


Статията е публикувана на 20 май 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА