Снимки: Децата на ОДЗ „Невен“ празнуват

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

idzНа първи юни ОДЗ”Невен” празнува двоен празник. Този факт не е случаен. През 1975 на 1 юни денят на детето е открита първата съвременна детска градина и детска ясла в нашият град. С тази идея вероятно се засвидетелства внимание и грижа към децата,към бъдещето на Елхово. Тридесет и девет години местната власт полага грижи за своите деца да растат и се развиват в привлекателна материална база. През последните 2-3 години базите са иновирани и осигурени с необходимото оборудване, обзавеждане на детските занимални и спални. Дворните части от общо 7300 м2 обновени със съвременни съоръжения са приятно място за игри, отдих и спорт на децата. Отремонтирани са кухненските блокове за осигуряване четирикратно хранене на децата. За младите семейства на Елхово се предлага и храни за децата от една до три години, които се отглеждат в домашни условия. Общинският съвет осигури за родителите едни от най-ниските/15лв./месечни такси за ползване на детска градина, с което решение предостави възможността на всички семейства да могат да изпращат редовно децата на детската градина включително и за тези, чийто деца са в задължителна предучилищна подготовка.

Днес празнуваме 39 години от създаването на детската градина и детската ясла в града ни и 1юни-Ден на детето. Благородно е делото да създадеш дом за децата. В този дом са обединени мечтите и усилията на учители, деца, родители, общественици за осигуряване отглеждането, възпитанието, обучението на деца от една година до постъпване в първи клас. Заедно с филиалните групи от селата Гранитово и Лесово в детската градина са приети общо 238 деца в десет възрастови групи, за които се грижат и работят 43 длъжностни лица,от които16 учители, 5 медицински работници, 8 помощник-възпитатели, домакини, готвачи, огняри.

Гордея се ,че съм част от хората допринесли за развитието на детската институция.

Качеството на възпитанието и подготовката на децата за училище е приоритет в организацията и управлението на детската градина. Всяка учебна година е една стъпка напред към усъвършенстване на методите и пътя към познанието. Днес сме щастливи и изпълнени с оптимизъм,че обръщайки се назад във времето оценяме своя благороден труд в името на децата,колко сме дали и какво получели. Въпреки предизвикателствата на времето в което живеем, ние запазихме авторитета и достойнството на нашата детска градина. Ние имаме свой „почерк” във възпитанието на бъдещите граждани. С умерени действия и съхранена нравственост, неподправени с ясни перспективни цели”водим бъдещето за ръка”, без ласкателства и никому не нужни хвалебствия, защото знаем, че резултатите от възпитателния процес в първите седем години се доказват не сега.

Празничният ден е изпълнен с много положителни емоции у децата. Те се радват и старателно показват какво са научили в своите художествени изпълнения пред своите родители и близки. С аплодисменти публиката посреща и изпраща изявите на нашите възпитаници.

На всички присъстващи учители, родители, гости благодаря за споделената радост.

На малките деца здраве,щастливо детство и перспектива в развитието им.

Донка Попова – Директор на ОДЗ „Невен“


Статията е публикувана на 30 май 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА