Снимки: Пресконференция в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по повод проект за подобряване качеството на образование

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

konfПрез учебната 2013/2014 година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Елхово, като средищно училище продължи изпълнението на дейностите по Проект BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

За да се отчетат извършените до сега дейности по Проекта в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” беше организирана и проведена пресконференция. Гости на мероприятието бе г-жа Жана Ангелова – експерт образование в Община Елхово, учители, родители и ученици.

Г-жа Тинка Атанасова, директор на училището, откри пресконференцията с поздрав към всички гости и към учениците, които са най-дейните участници в проекта.

Г-жа Атанасова представи мултимедийна презентация с резултатите от работата по Проект BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз към 31.05.2014 г.

На зададените от медиите въпроси Венета Гинчева, като главен възпитател запозна гостите с условията на работа в училището и с дейностите, които извършват възпитателите и учениците в полуинтернатните групи. Като възпитател в начален етап и като родител на дете участник в проекта г-жа Величка Стоянова изказа своето мнение и виждане по реализацията на проекта. За своята работа с учениците, за положения труд и изживените емоции разказа и старши възпитател в прогимназиален етап Радка Павлова.

kongsНа зададения въпрос – Как се приема проекта от децата? – ученичките Радина Славова от X полуинтернатна група и Станка Кръстеваот XII полуинтернатна група също споделиха своите успехи и преживявания от участието си в дейностите по проекта.

Много добри отзиви за работата на ученици и възпитатели прозвучаха и от думите на родителите, които взеха отношение по темата.

Г-жа Николинка Гаджева – майка на Катя Георгиева от VIII полуинтернатна група изказа своето изключително задоволство от реализирането на този проект. Тя разказа за всички постижения на своето дете в полуинтернатната група и за радостта, която й носят те. Благодари на възпитателите за грижите и отзивчивостта.

Пресконференцията завърши с поздравителна програма за гостите от учениците участници в проекта. Учениците пяха, рецитираха и танцуваха.

Г-жа Тинка Атанасова закри пресконференцията със съобщение, че работата по Проект BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз ще продължи и през следващата учебна 2014/2015година и в момента тече подаването на заявления от родителите за включването на децата им в целодневното обучение.


Статията е публикувана на 30 май 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА