Снимки: Децата от група „Звънче“ към ЦДГ ”Надежда” отпразнуваха първи абитуриентски бал

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

zva„…За раздяла час настъпи…” за децата от гр.”Звънче” ЦДГ ”Надежда” с учителки Станка Хаджиева и Радостина Гинкова, помощник –възпитателД.Топчиева.

Неусетно измина учебната година,изпълнена с много споделени мигове на учение,игри,празници и ето,че дойде 30май,когато бъдещите първокласници се разделят с любимите играчки,учителки,другарчета оставащи в ДГ.

Изпълнени с малко тъга в очите,но и гордост от това,че са най-големите в ДГ,че отиват в първи клас,децата с трепет се подготвяха за своето последно тържество,когато ще са заедно.В пъстри премени,носейки с гордост надпис ЦДГ”Надежда”,   „Випуск 2014 гр.”Звънче” бъдещите първокласници се чувстваха почти като големите абитуриенти на празничното шествие и само балоните, ”шестицата” обкичена с цветя, ”Звънчето”-символ на групата издаваха тяхната крехка възраст. С усмивки и аплодисменти родители и близки на децата ги приветстваха докато стигнат до Бистро”Краси”където ги очакваше забавно парти.Обичаната от всички песен”Детство мое” сложи началото на забавни образователни игри,песни танци. Забавно и непринудено бате Краси и неговите помощници Моливко и кака Мариетка водеха децата към „Съкровището” След правилните отговори на въпроси от 3 „древни” свитъка, децата получиха 3 ключа за 3-те катинара, с които беше заключено сандъчето със съкровището. Показвайки своите знания,поздравявайки всички с песни, стихчета, танци-децата успяха да отворят сандъчето, в което се криеше голямото съкровище –сърце, символизиращо приятелството и добротата, малки подаръци за всички. С много радост преминаха през „ шестицата” – за късмет в училище, а родители и учители им пожелаха да им върви като по вода –по българска традиция с менче с вода и здравец.

Радост от празника,сълзи в очите от предстоящата раздяла имаше в очите на всички –деца,учители,родители.

Последен валс за децата,последни думи на прощаване :

”Сбогом,сбогом детски рай,
ще тъжим за теб безкрай
и не ще те ний забравим
хубав,светъл,слънчев дом !

На добър път,мили деца! Не забравяйте своите приятели от група”Звънче”! Пазете приятелството и търсете винаги доброто у другите! Помнете винаги,че вашите първи стъпки са от гр.”Звънче”! Бъдете тези ,които градят новото,” звънят” тревожно когато срещат неправди, бъдете” звънчета събуждащи света за нов, по- добър живот! А ако някога почувствате, че сте неуверени, малко самотни-просто протегнете ръка-ние сме до вас-вашите учителки, вашите другарчета от група „Звънче”, защото сме ПРИЯТЕЛИ ЗАВИНАГИ!!!

Благодарим ви за миговете прекарани заедно,благодарим на всички родители и близки на децата за доверието и помощта ,оказвали ни през годините !

НА ДОБЪР ЧАС, БЪДЕЩИ   ПЪРВОКЛАСНИЦИ!!!

С обич: гр. „ЗВЪНЧЕ”


Статията е публикувана на 30 май 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА