Снимки: 3 „б“ клас от ОУ “ Св. св. Кирил и Методий“ се включха в благотворителна акция

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

IMG_4388Учениците от 3 „б“ клас от ОУ “ Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово решиха да се включат в благотворителния проект на  “Bulgaria Cap project – Пластмасови капачки събери, на хора в нужда помогни“.

Учениците, заедно с класния си ръководител – госпожа Павлина Мартинова са приели идеята присърце и с желание и радост събираха капачки за кампанията и ще ги предадат за рециклиране. Целта на инициативата е с парите от рециклираната пластмаса да се помогне на хора в неравностойно положение. Възпитаниците са събрали капачки, като някои от децата са спомогнали за проекта, като са донесли голямо количество капачки от заведенията, собственост на техните родители. “Боклукът за едни, е помощ за други“ – с този призив учениците и госпожа Мартинова призовават всички да се включат активно в кампанията за благотворителност.

Благородната постъпка на третокласниците и г-жа Мартинова получи одобрението от ръководството на учебното заведение, възпитаниците окомплектоваха големия кашон, който ще изпратят с надеждата, че са помогнали на някой, който наистина се нуждае от средства или друг вид помощ. С дарителския жест г-жа Мартинова възпитава децата с благородни добродетели и ги приучава към милосърдие. Кампанията за събиране на капачки обхвана цялата страна.

Хората, които я организират събират пластмасови капачки, предават ги за рециклиране и със средствата от тях се закупуват уреди нужни на хора в неравностойно положение, за да могат да водят достоен живот. Пластмасовите капачки са чиста суровина, малки, по-тежки като обем от шишетата и по-удобни за складиране и пренасяне, която е и причината да се събират точно и само капачките, а не например целите шишета.


Статията е публикувана на 31 май 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА