Снимки: В края на миналата седмица школата по балет към ОДК отбеляза приключването на творческия сезон

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

decaБалетната школа към Сдружение Училищно настоятелство „Общински детски комплекс”, с продукция пред родителите, закри своя творчески сезон. „Танцът се е родил с ритъма, а ритъмът у човека с първите удари на сърцето. Значи той е толкова стар, колкото и самия човек.” С тези думи на Алонсо е открит първият балет урок в залата на Общински детски комплекс преди 18 години, с тези думи започната и заключителната продукция на детската балетна школа. Ръководителят на школата – Милена Вълева – благодари на своите любими момичета за трудолюбието, всеотдайността и огромната им любов към балетното изкуство. След часове забавления и смях малките балерини и се отблагодариха за грижите и търпението с красив реверанс. В школата се обучават деца на възраст от 4 до 18 години.

Класовете по „Класически балет“ репетират в специална оборудвана зала. Групите в балета са две и децата в тях са разпределени по възраст. Децата получават двигателни навици, сценична култура и познания в областта на балетното изкуство. В часовете се изучават класически танци, джаз, ритмика и много танцувални игри, които създават у децата много настроение. През годините стотици деца са се докоснали до магията на танца. Възпитали са в себе си качества като упоритост, издръжливост, умения за работа в колектив. В школата са намерили и своите нови приятели.

Сред възпитаниците на балетния педагог са момичета, които са завършили и хореографски училища в София и Русе и са започнали своя творчески път именно от детската балетна школа в Елхово. Възпитаничките на класа по класически балет редовно участват във всички форми на изяви, както и в общински концерти, където печелят заслужено аплодисментите на публиката. Часовете се посещават с голяма радост от балерините, а балетният педагог ги обучава с много любов и търпение.


Статията е публикувана на 2 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА