Снимки: Започнаха практическите изпити за придобиване на втора степен на професионална квалификация в професионалната гимназия

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

profВ Професионална гимназия „Стефан Караджа“ Елхово се провеждат Държавните квалификационни изпити за придобиване на втора степен на професионална квалификация по професиите: сътрудник в малък и среден бизнес, електромонтьор и заварчик. Зрелостниците се явяват на изпити по практика от 2 до 4 юни, а на 5 юни е изпитът по теория в съответствие с изискванията на Националната изпитна програма по специалността. Професионалните знания и умения на завършващите се оценяват от комисии от специалисти в съответните области. На изпит се явяват зрелостниците от специалностите „Малък и среден бизнес“, „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“.

За новата учебна година в ПГ „Ст. Караджа“ е утвърден прием – две паралелки дневна форма на обучение по специалностите – „Малък и среден бизнес“, „Екскурзоводско обслужване“, „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“ и една паралелка вечерна форма на обучение в специалностите – „Машини и съоръжения за заваряване“ и „Производство на облекло от текстил“.


Статията е публикувана на 3 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА