Снимки: Симона Тодорова от ОУ „Св. Кирил и Методий“ – Елхово спечели специална награда от национален конкурс

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

simСпециална награда в областта на изобразителното изкуство спечели ученичката Симона Димитрова Тодорова от 6 „А“ клас на ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” – Елхово, която участва в ученическия конкурс „Мила родино“ за мултимедиен проект, стихотворение и рисунка организиран от НЧ”Васил Христов 1927”- с.Рупции, с партньори  Община Червен бряг и ОУ”Христо Ботев”- с. Рупци.

Конкурсът е посветен на 50 годишнината от обявяването на „Мила Родино” за национален химн на Република България през 1964год. и провокира ученици от цялата страна да покажат активна гражданска позиция, да развият уменията си за творческа изява и мисъл.

Талантливата ученичка от ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” – Елхово се състезава в първа възрастова група. В конкурса Симона е спечелила симпатиите на журито с рисунка, която изобразява традиционна българска в носия, а зад нея умело е композирала българската природа с нейните красиви планини и реки. До този момент Симона бе спечелила също специална награда от коледен конкурс за сурвакари.

Участието Симона в конкурса бе отново под ръководството на г-н Ангел Трънков – старши учител в ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” – Елхово, който не скри своето задоволство от постигнатия добър резултати на една от своите възпитаничка в поредния конкурс, а те през тази учебна година не бяха никак малко.

 


Статията е публикувана на 3 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА