Снимки: Открит урок по химия и опазване на околната среда в Гимназия „Св. Кл. Охридски” – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

usmЗа някои ученици учебната година приключи, за други нейният край е съвсем близо, а за учениците и учителите в Гимназия „Св. Кл. Охридски” – гр. Елхово, е още време за усвояване на нови знания, обобщение и преговор на изучения материал.

Днес в Гимназията се проведе открит урок за нови знания по Химия и опазване на околната среда в 10-а клас. Темата, по която работиха учениците под ръководството на старши учител г-жа Генка Николова, беше „Ароматни киселини“.

На базата на изученото за други ароматни съединения и чрез използването на мултимедийна технология и практически опити, десетокласниците усвоиха знания за състава, строежа, свойствата, физиологичното действие и получаването на две органични киселини – бензоена и салицилова, които имат приложение в медицината, фармацията, козметиката, хранително-вкусовата промишленост и органичния синтез.

Решеният онлайн тест и задачите, поставени като домашна работа, са предпоставка за затвърдяване на наученото в часа.

На всички учители, присъстващи на открития урок, им бяха предоставени диплянки с придружаваща информация за аспирина и консервантите, свързани с бензоената киселина и нейните производни.

Учениците от 10-а клас впечатлиха с активното участие по време на лабораторните упражнения, със знанията си за ароматните киселини и дори отправените въпроси от страна на гостите не успяха да ги затруднят.


Статията е публикувана на 4 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА