Снимки: Почивните дни бяха наситени с изяви на децата от ДЮТС „Яница” към УН „Общински детски комплекс”град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

snimПочивните дни бяха наситени с изяви на децата от ДЮТС „Яница” към УН „Общински детски комплекс”град Елхово.

На 07.06.2014 в град Болярово се проведе фолклорния фестивал „Върбова свирка свири”. За 17 пореден път на Боляровска сцена се събраха деца от различни възрасти за да покажат своя талант в областта на певческото, инструменталното и танцово изкуство. Изпълненията на децата бяха оценявани от жури в състав: Калинка Згурова, Донка Бумбалова, Манол Михайлов, Генадий Рашков, Ирина Славчева и Галя Асенова-автор и водещ на телевизионното предаване „От българско, по-българско”.

Сред многобройните участници, бяха и представителите на ДЮТС „Яница”.

Нашите танцьори се състезаваха в две възрастови групи. Със своите изпълнения на „Детски” и „Северняшки” танц, трета група спечели ПЪРВА НАГРАДА. С ПЪРВА НАГРАДА бе удостоена и четвърта група на ДЮТС „Яница”. Изпълненията на „Сюита”,”Тракийски и пайдушки танц и впечатлиха публика и жури, което искрено аплодираха с възгласите „Браво, Елхово”.

На 08.06 в местността „Света Троица” се проведе празник на фолклора. Празникът имаше състезателен характер. Жури на фестивалната част бяха проф. Николай Ников- фолклорист в СУ, Трифон Ламбов, Стойчо Чобанов и Тонка Славкова –краевед. Танцьорите от ДЮТС „Яница” се състезаваха в най-голямата възрастова група и спечелиха приза „НАЙ-ДОБРО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБРАБОТЕН ФОЛКЛОР”.

ОДК и Училищното настоятелство към комплекса поздравяват своите танцьори с постигнатите успехи и им пожелават весело и безгрижно лято.


Статията е публикувана на 9 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА