Снимки: ПУИ „Н.Й.Вапцаров“ – Елхово участва в националния конкурс „За чиста околна среда – 2014г.“

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

varaПУИ „Н.Й.Вапцаров“ – Елхово участва в националния конкурс на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда – 2014г.“ на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Проектът е изработен от ръководството на елховското училище и бе одобрен и класиран, с осигурено финансиране за реализация в размер до 5000 лева с ДДС. Съгласно времевия график за реализиране на дейностите на проекта днес участниците в него се бяха събрали да отчетат резултатите от конкурса на тема „От отпадъци направих това“. В конкурса взеха участие ученици от началния и среден курс, а днес всички участници получиха грамота.

С този проект се изгражда кът за игри, а в двора на училището ще има пързалка, маса с пейки, пясъчник, кошчета за изхвърляне на отпадъци и 2бр. занимателни панели. Съживяването на този кът ще се разнообрази обстановката и възможностите за различни дейности в ПУИ „Н.Й.Вапцаров“ – Елхово, които ще могат да се проведат на открито – четене, рисуване, дидактически игри, занимания по интереси и организиран отдих.

С помощта на проекта ще се даде възможност на учителите и възпитателите да проведат част от учебно-възпитателния процес навън при подходящо време, което се прави с цел каляване и подобряване на здравословното състояние на учениците. Новият кът в ПУИ „Н.Й.Вапцаров“ – Елхово ще бъде прекрасно и подходящо място за организиране и провеждане на корекционно възпитателни дейности, подходящи за работа с деца със СОП.


Статията е публикувана на 10 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА