Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово са втори по успех в област Ямбол на матурите

Публикувано преди 10 години  |  Образование

gimЕдва девет зрелостници от Ямболска област са постигнали пълно 6,00 на задължителната матура по български език и литература, каза на пресконференция Пенка Илиева, началник на регионалния инспекторат по образование цитирана от електронното издание на вестник НеДелник – Ямбол.

Тези, които имат знания по езика и литературата над 5,50, са 98 ученици.

При математиката, който бе един от 13-те зрелостни изпита, избиран по желание, резултатите са далеч по-добри. В света на точната наука пълни шестици са постигнали 34 абитуриенти, 82-ма имат оценки над 5,50, а с двойки е приключила авантюрата на четирима души.

Най-много двойкаджии са излезли от редиците на тези, които заявиха желанието си, и се появиха, на изпита по География и икономика. Там слабата оценка е сполетяла 70 ученици, а пълна шестица в Ямболска област няма никой.

Най-добре на матурите са се представили учениците от Математическа гимназия „Атанас Радев”-Ямбол, които имат среден успех 5,66 по математика и 5,34 по български език и литература.

Втори по успех са зрелостниците от елховската гимназия – „Св. Климент Охридски“ – Елхово, на трета позиция са възпитаниците на ямболската гимназия с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов”.

В първата шестица по успех от матурата е СОУ ” П. Яворов” – Стралджа. Последни в тази ранглиста са абитуриентите на Гимназията по пътно строителство „Никола Вапцаров” – Ямбол, позната навремето като Багеристкото училище. Успехът по български език и литература там е едва 3,09.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Пенка Илиева поясни, че няма съществена разлика в резултатите от зрелостните изпити през миналата година и настоящата, само по математика успехът е паднал с 6 пункта.


Статията е публикувана на 11 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА