Снимки: Представителна изява на Клуб „За Земята” в Гимназия „Св. Кл. Охридски” – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

klubДнес в Гимназия „Св. Кл. Охридски” – гр. Елхово, се проведе заключителната представителна изява на Клуб „За Земята” по проект УСПЕХ на тема: „Запазване на хармонията между човека и природата” – предмети и макети от отпадъчни материали.

Водещите Велимира и Кремена запознаха присъстващите гости – учители, ученици и медии, с глобалния проблем за замърсяването на планетата ни – на Земята живеят над 7 милиарда души, които изхвърлят около 3 милиарда тона боклук годишно.

Цялостна презентация за историята на битовите отпадъци подготви Даниел, който въведе всички в историята на битовите отпадъци.

Участниците от Клуб „За Земята” предоставиха информация за Системата на организираното сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци за територията на община Елхово – графика на извършващите се дейностите, съдовете за сметосъбирането, извозването, количество на отпадъците, както и пресоването им. Организацията за разделното събиране е фирмата ЕКОПАК, за която имаше подготвено видео.

За сериозното отношение към работата в Клуб „За Земята” участниците получиха сертификати от ръководителя на Клуба – г-жа Султанка Николова. Тя отправи покана посетителите да се включат в подготвената творческа работилницата за рециклиране. С много ентусиазъм учениците от десетите и единадесетите класове станаха част от рециклирането на пластмасови бутилки, кухненски рула и стари тениски. А идеи взаимстваха от представителната изложба с природни материали.

 

 


Статията е публикувана на 11 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА