Шестокласничката Илияна Джонджорова от Елхово отново с първа награда в национален конкурс

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

djoНа 1 юни в град Варна бе награждаването в Националния конкурс за детска рисунка „Приказките“. Организатори на този конкурс са Общински детски комплекс – Варна и Асоциацията на българите по света. В конкурса взеха участие общо 1360 творби на 1348 деца от различни населени места в страната.

В това издание на творческата надпревара първа награда в трета възрастова група 5-8 клас бе присъдена на Илияна Джонджорова от 6 клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово
. Темата тази година на конкурса бе „Приказките на Шарл Перо“. Той бе в два раздела: рисунка и компютърна рисунка, а Илияна участва с рисунка, в който раздел бяха и повечето участници. За своето постижение Илияна е  удостоена от организаторите с красив плакет и грамота, а днес символично и бяха връчени в присъствието на Ангел Трънков – преподавател на Илияна по изобразително изкуство.

Припомняме Ви, че само преди няколко седмица талантливата художничка Илияна Джонджорова получи голямата награда от национален конкурс посветен на Освобождението не България, а малко по-рано бе удостоена с друга престижна награда от национален конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“ 2014г. – гр. Сунгурларе, където тя бе спечели златен медал.


Статията е публикувана на 13 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА