Снимки: Два от клубовете по проект Успех в ПГ „Стефан Караджа“ проведоха заключителните си представителни изяви

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки
dasПоследната за тази учебна година представителна изява проведоха днес на Аква парка в град Елхово клубовете „Традиции и обичаи на ромите” с ръководител инж. Таня Михнева и „Екология и туризъм” с ръководител Станимир Сотиров. Клубовете са сформирани по проект УСПЕХ в ПГ „Стефан Караджа“. Гости на мероприятието бяха инж. Христо Петев – директор на ПГ „Стефан Караджа“ и ръководител по проекта, ръководители на клубове и ученици. На заключителната изява бе представена мултимедийна презентация за посетените обекти на последната организирана екскурзия. Споменати бяха проведените дейности по проекта през тази учебна година. Инж. Петев изрази задоволство от реализираните дейности през годината, пожела на учениците весело лято и през следващата учебна година отново да посещават клубовете по проект УСПЕХ. Ръководителите на двата клуба благодариха за отговорното отношение по време на часовете по проекта и пожелаха на възпитаниците много положителни емоции през лятната ваканция. Инж. Петев – директор на ПГ „Стефан Караджа“ връчи удостоверения на ръководителите на двата клуба. Удостоверения за участие в дейностите по проект УСПЕХ получиха и учениците, както и партньорите по проекта КТВ „Странджа“, в-к „Елховска дума“,  регионална електронна медия ElhovoNews.info, както и Николай Славчев – управител на Аква парк – Елхово.
За трета поредна година Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово работи по проект ВG051РО001-4.2.05-0001 „УСПЕХ”, който се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавните и общински училища.
Проектът „Успех“ има като основната цел да привлече учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Статията е публикувана на 20 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА