Снимки: Връчиха дипломите на учениците завършващи средно образование в ПГ „Стефан Караджа“ Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

petНа 24 юни в Професионална гимназия „Стефан Караджа“ Елхово, бяха връчени дипломите на учениците завършващи средното си образование редовна и вечерна форма на обучение.

„Скъпи ученици, вие сте вече пълноценни, пълноправни и най – важното завършили образование хора. Млади хора, от които обществото ни има нужда. Ако доказвате себе си, ако проявявате силна воля и дух, ще успявате навсякъде и във всичко“. С тези думи инж. Христо Петев – директор на проф. гимназия „Стефан Караджа“ град Елхово се обърна към зрелостниците от випуск 2014 и им връчи дипломите за завършено средно образование.

49 са учениците, които завършват тази година. Те се явяваха на държавни зрелостни изпити по Бълг. език и литература, География и икономика и философски цикъл. 25 е броят на зрелостниците от 12 „а“ клас с класен ръководител г-жа Пенка Марчева. Всички те са се явили на матурите, като на този етап дипломираните са 18.

24 е броят на учениците от втората паралелка – 12 „б“ с класен ръководител г-жа Елена Иванова. От тях на матури са се явили 15, а дипломираните са 10.

Специалностите, по които са се обучавали днешните дванадесетокласници са: „Малък и среден бизнес“, „Ел. машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“. Всички ученици издържали успешно зрелостните изпити получават и свидетелства за професионална квалификация по същите специалности.


Статията е публикувана на 24 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА