Снимки: Представителна изява на Клуб „Игрите в Интернет“ в Гимназия „Св. Кл. Охридски“ – гр. Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

desasНа 25 юни от 14,00 ч. в Гимназия „Св. Кл. Охридски“ – гр. Елхово, се проведе последната представителна изява на Клуб „Игрите в Интернет“ към Проект УСПЕХ. В компютърния кабинет № 8 присъстваха: г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията, ръководители на клубове, учители, ученици и медии, отразяващи изявата.

През цялата учебна година участниците в Клуб „Игрите в Интернет“ – ученици от 8, 9 и 11 клас, имаха възможност да се запознаят с теми, свързани с компютърните игри, както и да разучат голям брой игри, разпространявани свободно в Интернет. Като официално занятие днес се проведе отборен турнир на играта „Лига на легендите“, в която се състезаваха момчета от 8 и 9 клас. Жулиета Атанасова от 11-б клас запозна присъстващите с правилата на играта, след което беше изтеглен жребият за двата участващи отбора.

Доказано е, че подобни игри стимулират творческите способности и могат да изпълняват важна роля в социалното и интелектуалното развитие на учениците, като насърчават интереса им към информационните и комуникационните технологии. Играта „Лига на легендите“ предлага възможности за развитие на стратегическо мислене и умения за решаване на казуси. Участниците трябва да спазват правила и следват указания, като развиват способности, свързани със самодисциплината и самостоятелността си.

Съществуват много области, в които игрите може да повлияят изключително положително върху умственото развитие на всеки един от нас. Проведени са редица изследвания, целящи да се установи какви умения развиват младежите, когато играят игри. Основно това са умения, свързани с визуалното внимание, времето на реакция, познавателни умения като пространствено възприемане и стратегическо мислене, планиране и проверка на предложения. Участниците трябва да обработват информацията и да мислят бързо, за да успеят, което може да се окаже полезно и в реалния живот. Всичко това оказва значително въздействие върху тяхната способност да контролират своите мисли и поведение, което е едно от предизвикателствата на Клуб „Игрите в Интернет“ .

Г-жа Милена Славова – ръководител на Клуба, награди учениците с грамоти за цялостно участие, тетрадка и химикал получиха победителите и по една рекламна брошура беше раздадена на всички гости.


Статията е публикувана на 25 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА