От днес в гимназия „Св. Климент Охридски“ град Елхово започна записването на приетите след първо класиране седмокласници

Публикувано преди 10 години  |  Образование

gimВече са ясни резултатите от първо класиране на кандидатстващите ученици след завършен седми клас. От днес в гимназия „Св. Климент Охридски“ град Елхово започна записването на приетите след първо класиране кандидат – гимназисти.

Учениците имат две възможности: първата е да се запишат в училището, в което са приети. Втората възможност е желаещите да подадат заявление за участие във второ класиране в случай, че не са приети по първото си желание. В срок до 5 юли трябва да са ясни и резултатите от второто класиране.

Подаването на заявления става в училището, в което са класирани кандидатстващите, а не в училището – гнездо. При второто класиране ученикът запазва мястото си, ако не бъде класиран на по–предно свое желание.

Ако ученикът е класиран по първо желание, задължително трябва да се запише, в противен случай губи правата си, т.е. не може да участва в класиранията. В случай, че не е класиран никъде, той автоматично участва във второ класиране, като подаване на заявление не е необходимо. При записването в училището се представят: оригинал на удостоверение за завършен седми клас и оригинал на медицинско удостоверение, ако училището е професионална гимназия.


Статията е публикувана на 27 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА