Снимки: С изложба в ритуалната зала завърши двети пореден Балкански пленер „Яница“ (+виртуална галерия)

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

valС изложба в ритуалната зала на Община Елхово завърши тазгодишния девети пореден Балкански пленер „Яница“. С приветствено слово кметът на община Елхово Петър Киров откри изложбата на творците, които представиха пред елховска публика тази вечер общо 19 творби. Той благодари на участниците в пленер „Яница” за това, че са уважили поканата за участие, като не забрави да благодари за уникалните творби, които са реализирали през дните на пленера. „За пореден път творците от град Елхово доказаха своя талант и се надявам, че през следващата година ще бъдем отново заедно“ – сподели още Киров.

В тазгодишният пленер бяха поканени общо 9 творци: Стоян Нейчев, Димитър Нейчев, Димитър Борисов, Георги Янчев, Валентин Стоянов, Васко Василев, Куман Сталев, Желязко Петков и гостуващия художник от Стара Загора Димо Генов.

Васил Василев представи накратко всеки един от творците участници и техните творби, които са реализирали през последните няколко дни в къща за гости „Какъровата къща“. Всички те споделиха положителните, качества на художествените пленери, за това, че всеки автор има възможността да обмени опит с други творци, което развива качествата на всеки един от тях. Добри думи към ръководството на община Елхово за това, че поддържат инициативата Балкански пленер „Яница“ жива вече почти едно десетилетие, отправиха Димитър Борисов, както и гостуващия художник от Стара Загора Димо Генов.

За всички гости на изложбата организаторите в лицето на община Елхово, бяха приготвили шведска маса, както и пивкави червени и бели вина, които приповдигната настроението на посетителите.

Балкански пленер „Яница” има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на елховския край. Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. Всеки автор сам определя и осигурява материалите, с които да работи без ограничение във формата и техниката на изпълнение на творбите.

ВИРТУАЛНА ГАЛЕРИЯ

[nggallery id=“1557″]

СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА


Статията е публикувана на 27 юни 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА