Снимки: Стартира реконструкцията на водопровода по ул. Ж. Петков в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

petkovОт няколко дни текат строителни дейности касаещи подмяната на водопроводната мрежа по ул. Ж.Петков в град Елхово. Предвидените дейности включват участъка от кръговото движение на площад Хр. Ботев до ул. Ал. Стамболийски, която отсечка е с дължина от около 500 метра.

Реконструкцията на водопроводната мрежа, бе заложена в капиталовите разходи на община Елхово за 2014 година. Общата сума за тези дейности е 79 000 лева, като 76 000 са от целевата субсидия за капиталови разходи на община Елхово. Освен подмяната на основните трасета на водопроводната мрежа в проекта е заложено и подмяна на сградните отклонения към имотите.

След приключване на ремонтите дейности, ще бъде извършено подмяна на вертикалната планировка, което включва цялостно преасфалтиране на ул. Ж. Петков, както и подмяна на тротоарите (от площад Христо Ботев до пресечката на ул. Ал. Стамболийски).

Реконструкцията на водопровода по ул. Ж. Петков стартира от пл. Христо Ботев, като е възможно по време на строителните дейности да бъде нарушено водоподаването в района.

Дейностите по подмяната на водопроводната мрежа в град Елхово целят да се намалят авариите, които предимно са вследствие на стари и амортизирани тръби.

 

 


Статията е публикувана на 3 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА