Община Елхово награди отличили се спортисти от град Елхово

18 февруари 2011 20:33  |  Снимки, Спорт

Днес в 18:00 часа в ритуалната зала на община Елхово се проведе награждаване на изявилите се двама спортисти от град Елхово през последния месец, а именно четиринадесет годишната Илияна Боюкова, която завоюва два сребърни и един бронзов медал в категорията тласкане на гюле и дълъг скок на държавния шампионат по лека атлетика в младша възраст и деветнадесет годишния Николай Димитров завоювал златен медал в категория до 84 кг в държавното лично първенство по свободна борба за юноши. Лично кмета на град Елхово г-н Петър Киров връчи значките на община Елхово придружени с грамоти за постигнатите високи спортни резултати. Той пожела успех и много медали на  младите спортисти от Елхово и занапред.

През изминалата година Илияна Боюкова бе спечелила сребърен медал в същия шампионат. Тя тренира лека атлетика от три години, а любимата и дисциплина е дълъг скок. Неин треньор е Димитър Кисьов. Тя спечели сребърен медал в дисциплината за момичета до 16 години в тласкането на гюле с резултат 12,67 метра и в любимата и дисциплина в скока на дължина на държавното първенство за момичетата до 16 г с резултат 4,97. Бронзов медал бе спечелен в по-горната възрастова група при девойките в дисциплината в тласкането на гюле с резултат 11,10 м.

Николай Димитров е започнал да се занимава с борба още от шест годишна възраст в клуб „Херкулес – Ямбол”, по-късно и в спортно училище Сливен, а сега и в клуб Ст. Караджа – Елхово. Мечтата му е да отиде на европейско и световно първенство, което му го желаем от сърце. В най-скоро време Николай ще се включи и в националния отбор по борба където той се надява да повтори успехите си от националното първенство. Освен спечеления златен медал Николай Димитров има сред успехите си в предишни години 2-ро място на републиканско първенство по борба.

Сред гостите в  награждаването присъстваха заместник кмета на община Елхово Живка Кафеджиева, която е ресорен кмет на спорта в общината, треньори от различни спортни клубове, роднини и граждани на град Елхово.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО