Голямо количество контрабандни парфюми иззеха митничарите на Лесово

21 февруари 2011 10:59  |  Криминално

921 опаковки контрабандни маркови парфюми в тайник на лека кола „Мерцедес” откриха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово при щателна проверка.
Автомобилът с чуждестранна регистрация е влизал в страната от Турция. В колата са пътували трима арменски граждани с адресни регистрации в различни градове в Полша. На българския граничен митнически пункт те са обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При извършената митническа проверка обаче е засечен тайник зад задната седалка на автомобила, в който са били укрити общо 921 опаковки по 20, 50, 75, 90 и 100 ml парфюми с етикети на световноизвестни търговски марки, между които „D&G”, „Paco Rabanne”, „Chanel”, „Armani”, „Dior”, „Lancome”, “Givenchy”, „Kenzo”, „Lacoste”, „Hugo Boss”, „Versace” и др.

Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу пътуващите в колата трима арменски граждани, които са признали, че парфюмите са техни. В изпълнение на изискванията на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще информира за случая и официалните правопритежатели на съответните търговски марки парфюми.

През последното денонощие, митническите инспектори на Лесово пресякоха и още един опит за контрабанден внос на цигари от Турция. Задържани са 3 400 къса /170 кутии/ цигари марка „KING” с надписи „DUTY FREE”, които са открити в предната дясна гума и под седалките на лек автомобил „Фолксваген Пасат” с българска регистрация. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 19-годишен български гражданин с инициали Н.Н. от гр. Ямбол.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО