Детските да станат 20 процента от минималната работна заплата, предлагат социалисти

21 февруари 2011 16:40  |  Общество

Изменение в Закона за подпомагане на семейства с деца, предлагат от БСП. Предложението е в закона да залегне детските добавки да бъдат 20 процента от минималната работна заплата, независимо от нейния размер.

Изменението в закона ще бъде внесено от бившия социален министър Емилия Масларова и от колегата й Драгомир Стойнев, стана ясно по време на пресконференция на двамата депутати в Ямбол провела се днес.

Това напрактика означава, че при сегашната минимална работна заплата детските ще бъдат 48 лв. От Коалиция за България ще настояват, правителството да увеличи МРЗ и да стане 300 лв., което при 20 % , детските добавки ще станат 60 лв.

В момента детските надбавки са 35 лв. Според социалистите именно по време на криза държавата е длъжна да компенсира нискодоходните групи и най-вече майките с малки деца. В петък, в Народното събрание предстои дебат по темата, като за участие е поканен и социалният министър Тотю Младенов.

По късно г-жа Масларова посети и община Болярово в проведена среща на общинската администрация и граждани на Болярово заедно с друг народен представител от Коалиция за България, след което бе и планирано посещение в Дома за стари хора – село Воден.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО