Снимки: Първи учебен ден в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

uch58 първокласници разпределени в три класа пристъпиха днес плахо прага на класната си стая в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово. Техни класни ръководители на децата в първи клас са Мария Ковачева, Румяна Манолова и Иванка Стойкова. През учебната 2014/2015 година в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово ще се обучават общо 424 деца – ученици от първи до осми клас.

На официалната церемония за откриването на учебната година, която се проведе в двора на училището освен ръководството на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово, присъстваха Жана Драгоева – нач.отдел БФ и ТРЗ в община Елхово, членове на училищното настоятелство, родители и близки на учениците. След тържественото вдигане на знамето под звуците на националния химн, приветствено слово към всички гости отправи г-жа Мария Бързулова – Директор на училището. Тя приветства всички с добре дошли в родното училище. Г-жа Бързулова пожела на първокласниците успешно начало и вяра в учителите, с които ще бъдат. „За 128 път, училищният звънец събира заедно първокласници, ученици и учители, за да поемат по славния път на науката и знанието. С особена радост, трепет и вълнение, откривам учебната година“, допълни още тя.

Поздравителен адрес получен от кмета на община Елхово до ръководството на учебното заведение бе прочетен от г-жа Жана Драгоева.

В церемонията по откриването на учебната година, участие взеха деца от различни възрастови, включително и най-малките ученици, към които вниманието днес от страна на родители и учители бе особено. По стародавна традиция Директорката на училището г-жа Мария Бързулова посрещна малките първокласници, водени от своите учителки, които преминаха тържествено през шпалир и влязоха в класните стаи за своя първи урок.

Учебното заведение през тази учебна година започват с обновена и освежена материална база – нови маси и столчета, нов функционален кабинет, както и нова спортна площадка предназначена за децата от подготвителните класове.

ЦНСТ, който бе открит в град Елхово по проект „Къща като вкъщи“, също изпрати днес първокласник, малчуганът ще се обучава в ОУ „Св. П. Хилендарски“, а ръководството и служителите от центъра му пожелават успешна учебна година, изпълнена с нови знания и приятелства, съобщи ръководителят на социалната институция Мара Янева.

[nggallery id=“1564″]


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА