Видео: Шести успех за Даниел Иванов-Аоияма в Токио

Публикувано преди 10 години  |  Спорт

sumБългаринът Даниел Иванов-Аоияма спечели схватката си от 11-ия кръг на турнира по сумо в японската столица Токио, благодарение на което родният „маегашира-3“ вече има положителен баланс в силната надпревара. Аоияма се наложи срещу „комусуби“ Йокорю с хватката „цукитаоши“, при която атакуващият поваля своя съперник по гръб на дохиото след нанасянето на няколко светкавични удара.

Това покачи баланса на българския сумист на 6:5 победи, докато неговият съперник Йокорю е с отрицателен – 3:8. Утре Дани ще се изправи срещу „маегашира-12“ Саданофуджи, който до този момент е с баланс от три победи и осем загуби. Двамата са се изправяли общо осем път, като в шест от случаите победител е бил Даниел. До края на турнира оставам само още четири схватки, от който Синята планина трябва да постигне два успеха за да си гарантира завършването с положителен баланс.

Едноличен лидер в генералното класиране продължава да бъде великият шампион Хакухо, който се наложи над Такекадзе в своята схватка от 11-ия кръг на турнира и продължава да бъде непобеден.


Статията е публикувана на 24 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА