Снимки: Трогателен тържествен рецитал по случай Международния ден на учителя в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

pro„Учителко, целувам ти ръка“ – това бе мотото на празника, който се проведе в кино залата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово, посветен на деня на учителя 5 октомври. Поздравително слово към всички учители по случай Международния ден на учителя поднесе директорът на учебното заведение Тинка Атанасова. Тя поздрави преподавателите, благодарение на които учениците са по-знаещи и по-можещи. Всички учители заслужават да бъдат уважавани както от своите ученици и от родителите, така и от обществото.

По случай Международния ден на учителя – 5 октомври колективът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ получи поздравителен адрес от министъра на образованието и науката доц. Коларова, която с признателност и уважение отправя към учителите думи на уважение: „Да си учител не е и не може да бъде просто професия. Това е призвание – изпълнено със себеотдаване и саможертва. Дълбок поклон пред вашия труд!“ Учителят – даващ посока, чийто очи преливат от доброта и светлина, а обичта му е с цветовете на приятелството. Малките рецитатори на сцената развълнуваха преподавателите от училището. Децата пяха и рецитираха, като стиховете им бяха изпълнени с благодарност към тези, които са ги повели по пътя на знанието.

Организаторите на празничния рецитал – Стойка Кънева, Стоян Иванов, Мима Бичева и Виолета Трифонова отправиха признателност към всички учители, за което г-жа Атанасова им благодари.

И както сподели г-жа Трифонова „Когато си учител ти се налага да бъдеш актьор, приятел, сестра и лекар, треньор, търсач на изгубени вещи, банкер, психолог, заместник родител и защитник на вярата. Но с помощта на великите съюзници – вярата, любовта, добротата и родителската подкрепа всичко е постижимо. А най-големият подарък за учителя е благодарността на учениците!“

На фона на песента „Учителко, целувам ти ръка“ ученици от трети клас поздравиха любимите учители с танц. Развълнуваните детски гласове огласяха залата с думите: „Поклон пред търпението! Поклон пред умението! Поклон пред обичта Ви учители“.


Статията е публикувана на 7 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА