ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки: Две талантливи деца от Елхово ще вземат участие във Вечер на млади български таланти в Лондон

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

decasВ началото на месец октомври стартира третото издание на Лондонския фестивал на българската култура. В рамките на 2 месеца в британската столица, с над 20 събития, България представя националната ни култура – 8 симфонични и камерни концерта, от които 4 джаз и фолклор, 3 изложби, 5 кинопрожекции, 4 театрални спектакли. Във вечерта на млади български таланти ще бъде представена съвместна изложба на три талантливи български деца, творящи в областта на изобразителното изкуство. Ралица Караджова и Габриела Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще участват в изложбата с 34 свои творби, които вече са изпратени в Лондон.

Откриването на изложбата ще се състои в началото на месец ноември, като на него ще присъстват и двете момичета от Елхово. Проявата се организира от Българския културен институт Лондон със съдействието на посолството на Република България във Великобритания.

10 годишната Ралица Караджова рисува от 4 годишна. Под ръководството на г-н Ангел Трънков – старши учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Ралица участва в редица конкурси – „От Коледа до Васильовден“, „Освобождението“, „Аз и Европа“, „Моето училище“, „Тъпан бие, хоро се вие“ и др.

11 годишната Габриела Йорданова проявява творческото си виждане и го пресъздава в творбите си, с които участва в национални и международни конкурси. Награда са старанието и таланта й са множеството награди – първи места в конкурсите „От Коледа до Васильовден“, „Аз и Европа“, „Моето училище“, „Тъпан бие, хоро се вие“, специална награда от конкурса „От Коледа до Васильовден“ и трета награда от конкурса за „Освобождението“.


Статията е публикувана на 28 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА