Снимки: На чаша усмивка при децата от ОДЗ „Невен“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки
usmВ група „Усмивка” на ОДЗ ”Ненен”, се проведе весел празник с деца и родители под надслов „На чаша усмивка”. Празникът бе подчинен на една от целите на предучилищното възпитание: възпитаване на толерантност и сътрудничество-съпричастност и коопериране при реализиране на изяви в културната ежедневна и празнична среда, споделеното удоволствие от съвместната дейност, изграждането на положително отношение и стремеж към работа в екип, приемането на другите като пълноправни и равностойни партньори, което е основа на компетентностите на детето в социо-културен план.
Празникът бе посветен на топлата и сърдечна усмивка и на Хелоуин. Няма нищо лошо в това, да знаем повече за обичаите, празниците и традициите не само у нас, но и по света, защото все пак живеем в 21 век – свят без граници, в който расте мобилно и свободно поколение, споделят учителките на групата Ваня Узунова и Диана Мартинова. Подготовката на празника бе мисия възможна, благодарение на сътрудничеството и партньорството между деца, семейство и педагогически екип. Учителите с майсторство потопиха децата и гостите в магията на празника. Създадоха настроение и доставиха удоволствие по един нетрадиционен начин. Участие в празника взеха и родители, които помагаха на децата в поставените задачи – сглобяване на пъзел със символа на Хелоуин – тиквата и апликация на тиква.
Децата за пореден път доказаха, че те са усмихнатите и щастливи ”невенчета” от група „Усмивка”. „С усмивка всеки ден е празник!“ и „Приятели за винаги!“ – това са основните правила за децата. Всички гости получиха като подарък послание – „Усмихвай се и ще имаш приятели“. За старанието си в представянето на празника малчуганите получиха торбичка с лакомства.
Директорът на ОДЗ „Невен“ Донка Попова отправи благодарност към преподавателите, децата и техните родители за минутите на споделена радост, неподправени усмивки и незабравими емоции.

Статията е публикувана на 3 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА