Снимки: На децата с обич и грижа в ЦДГ „Надежда“ филиал село Маломирово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

biНа 4-ти ноември с децата от филиал с. Маломирово към ЦДГ „Надежда“ гр. Елхово, реализирахме шоу под мотото: На децата – с обич и грижа, посветено на пътната безопасност. Животът на човек е даден само веднъж да се изживее по един или друг начин.затова е важно да го съхраним.

За съжаление сме свидетели, че по пътищата на страната ни стават много пътнотранспортни произшествия. Ето защо ние се стремим да научим нашите деца от най-ранна детска възраст да познават и спазват правилата за движения по пътищата, като по този начин запазват живота и здравето си. А това е благородна кауза, която заслужава усилията на всеки от нас-учители, родители и общественост. Това беше и задачата на шоуто.

Под звуците на песни със съдържание за пътните знаци и правилата за безопасно придвижване по пътищата децата изпълняваха двигателни импровизации. С играта „Движа се по тротоара“ те затвърдиха знанията си за елементите на улицата и практическите си умения да се движат правилно като пешеходци по тротоара. По-големите деца влязоха в ролята на родител водейки за ръка па-малките си другарчета, които пък от своя страна държаха и любимата си играчка. Те показаха как правилно да се движим по тротоара: детето да е от вътрешната му страна.

Чрез играта „Опасните и безопасните места на движение“, децата успешно пресичаха по пешеходната пътека с помощта на дете светофар, за да покажат любимата си играчка, която бе поставена на отсрещния тротоар. Те следяха смяната на светлините, която им показваше кога да спрат, кога да се приготвят, за да пресекат и кога да продължат. За безопасността на движението помагаха и пътните знаци поставени на маркираната с осева линия улица, бордюри и тротоари в занималнята на децата.

С много песни, стихотворение, танци и игри децата показаха не само своите знания, но и умения за безопасно придвижване по пътищата. Със стихотворението „Зайо -регулировчик“, децата разбраха, че при липса на светофар регулировчикът е този, който организира безопасното движение на коли и хора и ако някой не спазва неговите указания следва катастрофа.

С играта „Избрах си място за игра“, децата научиха къде са безопасните места за игра. Зайко също присъстваше във всички игри на децата, от които се научи да се движи по-безопасно. Накрая след танца на регулировчика, децата на цветни листи изобразиха улицата, на която живеят /такава каквато си я представят/.

Много радостни чувства и емоции изживяха децата в шоуто. Съпричастни на радостта от шоуто, бяха и нашите гости: г-жа Какърооа – Директор на детското заведение, колежки от ЦДГ „Надсжда“ – гр. Елхово госпожите: Георгиева, Ханджиева и Тонева.

Винаги с нас в нашите празници бяха и Бил Брадфорд и Андреа Норгьн, които отразиха шоуто ни в снимки и Димка Минева – читалищен секретар в село Маломирово.

ЦДГ „Надежда“ – филиал село Маломирово


Статията е публикувана на 6 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА