Снимки: Вълнуващ ден за малчуганите в ОДЗ „Невен“ с посещението на полицейски служители от РУ „Полиция“ Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

dzДецата от група „Приятели“ със старши учител г-жа Демирева и пом. възпитател г-жа Георгиева, от група „Детско царство“ със старши учител г-жа Стоянова и пом. възпитател г-жа Лазова, от група „Бърборани сладурани“ със старши учител г-жа Тодорова и пом. възпитател г-жа Кунева и от група „Доброта“ със старши учител Ташева и пом. възпитател г-жа Андреева посрещнаха полицейски служители от РУ „Полиция“ Елхово.

Посещението на органите на реда в детската градина бе свързано с предстоящия празник на полицията на 8 ноември. Полицейски инспектор Георги Арабаджиев и Ростислав Банковски – полицай по охрана на обществения ред задоволиха любопитството на децата като показаха голяма част от атрибутите на полицейските служители, с които изпълняват обществения си дълг – палки, белезници, предпазни средства и др. Малчуганите получиха подарък – картини, които да оцветят, да изрежат и да залепят правилните предмети на местата им.

Служителите показаха предназначението на патрулния полицейски автомобил, светлинните и звукови сигнали, които се ползват при нужда, стоп палка, с която спират нарушителите, сигнална жилетка, научиха за дейностите им по опазване живота и здравето на хората. Децата слушаха внимателно, задаваха въпроси и бяха любопитни да видят всичко. Имаха възможност да се качат в автомобила на КАТ и видяха радиотелефона, видяха отблизо апаратурата, копчетата на светлинните и звукови сигнали. Служителите на КАТ получиха благодарности от деца и учители, от директора на детската градина. Разделиха се с пожелание да бъдат внимателни на пътя, да напомнят на своите родители да карат внимателно, за да не предизвикват ПТП.


Статията е публикувана на 6 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА