Снимки: ПГ „Ст. Караджа“ подобрява условията на труд и качеството на обучението

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

zalaПреподавателите от Професионална гимназия „Стефан Караджа“ преминаха обучение за работа с новото оборудване по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“. За втора поредна година ПГ „Ст. Караджа“ участва в Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“ като спечели проект за оборудване на терминална уредба в зала с 14 работни места плюс това на учителя, мултимедия, която може да се управлява не само от компютър, а и с таблет. С новата придобивка се подобряват условията на труд и качеството на обучението.

Стойността на проекта е 13 400 лв., от които 6 000 лв. осигурени от учебното заведение, а останалите от Министерството на образованието и науката. Новата придобивка ще се използва за обучение на учениците по информатика и информационни технологии, в часовете когато се изучава „Работа с компютър в предприятието“, „Компютърен машинопис“ в специалностите „Малък и среден бизнес“ и „Туризъм“ за подготовка на презентации, представяне на туристически маршрути и на интересните обекти в тях, както и в часовете за онагледяване чрез мултимедията. Преподавателите от професионалната гимназия преминаха обучение за работа с новата технология.

През миналата година по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“ ПГ „Ст. Караджа“ оборудва с подобен терминал и мултимедия конферентната зала в учебно-производствената база. С осигуряването на нови и модерни технологии за възпитаниците на професионалната гимназия се предлага равен старт и възможности, с които не разполагат учебни заведения в по-големите градове. Директорът на професионалната гимназия инж. Христо Петев пожелава на учениците отговорно отношение за да могат да станат добри специалисти, в професията, която са избрали да обучават.


Статията е публикувана на 7 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА