Видео: Втори успех за Даниел Иванов-Аоияма на турнира във Фукуока

Публикувано преди 9 години  |  Спорт

danielБългаринът Даниел Иванов-Аоияма постигна втора победа на турнира по сумо в японския град Фукуока. „Секиваке“ Аоияма надделя в среща от четвъртия кръг над „комусуби“ Такекадзе, като използва техниката „ошидаши“, за да избута съперника си от дохиото. Така българинът вече има баланс от 2 победи и 2 поражения.

Утре Аоияма излиза в схватка на глинения кръг срещу одзеки Кисеносато. Двамата се познават отлично, тъй като са се срещали общо девет пъти като Даниел е побеждавал в три от срещите. Любопитното е обаче, че в последните четири срещи, на три пъти елховският гигант е бил победител, като за последно одзеки Кисеносато загуби на турнира през месец септември.

Четирима сумисти делят първото място с пълен актив от по 4 победи, като сред тях са великите шампиони Какурю и Хакухо. Какурю се справи с „маегашира-2“ Тойохибики, а Хакухо, който търси четвърта поредна купа на Императора и общо 32-а в кариерата си, надделя над друг „маегашира-2“ Такарафуджи.

Третият действащ „йокодзуна“ Харумафуджи допусна втора поредна загуба, след като беше свален на дохиото от „маегашира-1“ Точиодзан.


Статията е публикувана на 12 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА