Снимки: Обучителен тренинг по безопасност на движението по пътищата, посветен на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

123Обучителен тренинг на тема: ”Да се движим безопасно” беше проведен в Целодневна детска градина „Надежда” на 10.11.2014 година. Тренингът беше подготвен и организиран от учителите Иванка Минева и Мария Тонева. Гост на обучението беше полицейски инспектор Георги Арабаджиев от РУП – гр. Елхово. Г-н Арабаджиев припомни на учителите какви са изискванията при извозване на деца с превозно средство, или при излизане извън градината, обърна внимание на новостите, с които запозна присъстващите, даде практически препоръки за поведение на улицата като участници в движението. Той донесе материали за децата „Моят приятел – полицаят”, отличителни знаци – шапка, значката и вещите на полицая. Припомнихме си правилата за движение на пешеходци. Срещата беше полезна и приятна, за което директорът на детската градина Мария Какърова благодари на г-н Арабаджиев. Тренингът продължи с казуси и задачи , които учителите ще използват по темата „Да се движим безопасно” с децата в групите.

234На 11.11.2014 година във филиалната група в село Бояново, учителката Желязка Кръстева проведе открита практика по безопасност на движението. Децата играейки, разпознаваха и назоваваха пътните знаци, елементите на уличното движение. Гости на открита практика по безопасност на движението бяха Мария Какърова, директор на ЦДГ „Надежда“ – Елхово и Женя Михайлова, учител в детското заведение в град Елхово.

345В група „Слънчо” на 12.11.2014г. се проведе открита практика на тема „Да се движим безопасно” от старши учител Мария Тонева. Изненада за децата беше посещението на полицейски инспектор Георги Арабаджиев със свой колега полицай Стоян Костов, който беше облечен с бронежилетка, каска, предпазен щит, стоп палка. Разказът и демонстрацията на полицаите беше пред децата от групите „Слънчо” и „Маргаритка”. Децата бяха изключително впечатлени от отговорната работа на полицаите, които се грижат за спокойствието на пътя и опазването на обществения ред. Разделиха се с благодарност и пожелания за спокойствие и сигурност на пътя.

Инициативите бяха посветени на месеца на пътната безопасност и на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

[nggallery id=“1576″]


Статията е публикувана на 12 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА