Снимки: Неочаквани изненади за децата от детската градина в село Маломирово

Публикувано преди 9 години  |  Образование

3На 10.11.2014 год. за децата от филиал с. Маломирово към ЦДГ „Надежда“ гр.Елхово би изпълнен с много емоции и приятни изживявания. Неочаквано за тях син и баща Брадфорт отново им доставиха радост, като им донесоха разнообразие от играчки от Англия. Бяха се погрижили за момченца и за момиченца. Зарадваха ги с различни возила, пластмасов строител „Lego“, кукли и колички за тях, докторски комплект и детски комплект домакински съдове и др.

Денят за децата продължи с планираното посещение в местното читалище с експонатите, които ни разказват за историческото и културното наследство на с.Маломирово. Децата имаха удоволствието чрез снимков материал да се запознаят с археологическите разкопки на Голямата могила в землището на с.Маломирово. Видяха екипът който разкрива уникален напълно запазен гроб на тракийски владетел от средата на IV век преди нашата ера. Снимките разкриваха погребалните дарове около тялото му с подредени сребърни и бронзови съдове и два комплекта конска амуниция и уникалното златно съкровище.

Погребаният владетел, който бил с високо обществено положение е почитан от хората 30 години. Това голямо откритие, което децата наблюдаваха остави траен отпечатък в съзнанието им. Голям интерес представляваха за тях и носиите, характерни за района в който живее населението на с. Маломирово. Оформеният битов кът показва бита на хората, нравите и обичаите им през този период. Интересно бе и посещението в библиотеката. С много радост и настроение се заредиха децата с избраните от г-жа Минева книжки със стихотворения и детски музикални изпълнения от интернет. Много музика и веселие се изпълни библиотеката.


Статията е публикувана на 13 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА