Видео: Аоияма с нова победа срещу голям шампион във Фукуока

Публикувано преди 9 години  |  Спорт

sumoБългаринът Даниел Иванов-Аоияма постигна трета победа на турнира по сумо в японския град Фукуока. „Секиваке“ Аоияма надделя в среща от петия кръг над „одзеки“ Кисеносато, като използва техниката „цукидаши“, за да избута съперника си от дохьото. Така представителя на град Елхово и единствен представител на Европейския съюз в елитното сумо вече има положителен баланс от 3 победи и 2 поражения. В двубоя днес Аоияма стартира мощно и не остави нито за секунда шанс на големия шампион Кисеносато да реагира на неговата атака. Утре синята планина от Елхово ще се изправи срещу „комусуби“ Икиой. Двамата общо са се изправяли един срещу друг на глинения кръг тринадесет пъти като в пет от двубоите краен победител е бил Даниел.

Великите шампиони Какурю и Хакухо продължават с пълен актив от пет победи. Какурю се справи с „маегашира-2“ Такарафуджи, а Хакухо, който търси четвърта поредна купа на Императора и общо 32-а в кариерата си, надделя над друг „маегашира-2“ Тойохибики.

Третият действащ „йокодзуна“ Харумафуджи сложи края на серията си от две поредни поражения, след като победи „комусуби“ Икиой.


Статията е публикувана на 13 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА