Повдигнаха обвинвния срещу митничари и граничари

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

На четирима митничари и петима гранични полицаи от Лесово и Капитан Андреево са повдигнати обвинения за участие в корупционни схеми на ГКПП спрямо транзитно преминаващи лица. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Това лято предприехме действия за сериозен контрол и недопускане на корупционни практики и схеми, изградени с години, на граничните контролно-пропускателни пунктове на транзитно преминаващите лица през страната. Това е операция, която приключи преди няколко дни. Вчера бяха призовани служители от Гранична полиция и от митницата и са повдигнати обвинения на четирима митничари и на петима гранични полицаи от Лесово и Капитан Андреево. Предстои повдигане на обвинение срещу още двама митничари“, каза Цветанов. По думите му, това е финализиране на операция „Граница“, която беше стартирана преди месеци. „Това, което е разпоредено, и ще го направи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“, е от днес да започне дисциплинарно производство и съответните служители да бъдат отстранени от длъжност“ , каза Цветанов.Статията е публикувана на 2 октомври 2010

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Депутат за Ивайла Бакалова: Имало нещо и под дъното. Налага се стандартът "Една комшийка каза"
Депутатът от Раковски Младен Шишков коментира във фейсбук изявата на Ивайла Бакалов в сутрешния блок на Нова ... прочетете още »
Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение
Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – ... прочетете още »
Сенатът на САЩ прие повишаването на тавана на държавния дълг
Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа повишаването на тавана на държавния дълг, предаде ... прочетете още »
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени в Западния бряг
Палестинец и тригодишно дете бяха тежко ранени при стрелба край еврейско селище на Западния бряг, предаде ДПА, ... прочетете още »
Тропическата буря Мауар донесе проливни дъждове в Япония
Отслабената тропическа буря Мауар донесе днес проливни дъждове на главните южни острови в Япония, след като премина ... прочетете още »
Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който ... прочетете още »
Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър
Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен ... прочетете още »
Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза
"Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори ... прочетете още »