Повдигнаха обвинвния срещу митничари и граничари

  163 | Публикувано преди 11 години  | Криминално

На четирима митничари и петима гранични полицаи от Лесово и Капитан Андреево са повдигнати обвинения за участие в корупционни схеми на ГКПП спрямо транзитно преминаващи лица. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Това лято предприехме действия за сериозен контрол и недопускане на корупционни практики и схеми, изградени с години, на граничните контролно-пропускателни пунктове на транзитно преминаващите лица през страната. Това е операция, която приключи преди няколко дни. Вчера бяха призовани служители от Гранична полиция и от митницата и са повдигнати обвинения на четирима митничари и на петима гранични полицаи от Лесово и Капитан Андреево. Предстои повдигане на обвинение срещу още двама митничари“, каза Цветанов. По думите му, това е финализиране на операция „Граница“, която беше стартирана преди месеци. „Това, което е разпоредено, и ще го направи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“, е от днес да започне дисциплинарно производство и съответните служители да бъдат отстранени от длъжност“ , каза Цветанов.Статията е публикувана на 2 октомври 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »