Започнаха да работят три „глобални библиотеки” в община Болярово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Започнаха да работят три библиотеки, получили компютри и друга техника по програмата „Глобални библиотеки- България” в община Болярово. В град Болярово библиотеката към НЧ „Възраждане 1912” получи 5 компютъра, като са инсталирани в отделна интернет зала и за тях отговаря квалифициран специалист по информационни технологии. Друга техника, с която разполага библиотеката в Болярово е мултимедия, принтер,скенер и ксерокс.

Библиотеките към НЧ «Стефан Караджа» в село Стефан Караджово и тази към НЧ «Светлина» в село Мамарчево разполагат с по три компютъра,както и с принтер,скенер и ксерокс. Техниката е инсталирана в самите читални.

Програмата «Глобални библиотеки- България» е с продължителност 4,5 години. Партньори са : Министерство на културата, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Българска библиотечно- информационна асоциация, Национално сдружение на общините в република България, Изпълнителната агенция на Програмата на ООН за развитие.

Идеята на проекта е библиотеката да даде възможност на читателите си да достигната до глобалното информационно общество. Достъпът до интернет ще се предоставя безплатно. Чрез включване на този проект се прави важна крачка по посока на модернизацията на библиотеката и превръщането й в основен обществен и информационен център на територията на общината ни.

Това са библиотеките, включени на първи етап на проекта. На втори етап е одобрена библиотеката към читалище „Ана Маймункова”- село Воден, а на трети- библиотеката към читалище „Никола Й. Вапцаров”-село Попово.

/ОБЩИНА БОЛЯРОВО/


Статията е публикувана на 2 март 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА