Снимки: Проведе се поредното мероприятие, посветено на годишнината от създаването на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

obzВсяка година на 2 декември учениците и учителите от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово честват своя патронен празник. Тази година се навършват 128 години от неговото създаване. Традиция в училището стана седмицата преди празника да бъде посветена на неговия патрон. Това е една седмица, която събужда ентусиазъм за творческа изява, както в учениците, така и в техните учители. Включвайки се в разнообразни дейности те показаха, че вдъхновението прави чудеса. Дните от 24 ноември до 2 декември са посветени на 128-та годишнина от създаването на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово. В празничната седмица се проведоха – конкурс за рисунка, стихотворение и съчинение за учениците от 3 – 8 клас, спортни игри за възпитаниците от 3 и 4 клас, откриване на изложба от рисунки. Вдъхновени от общоучилищното настроение към празничните дейности се включиха и учениците от 2 клас с класен ръководител Донка Вълева, които изнесоха урок на тема „Прозорец към света е хубавата книга“.

Учениците с ентусиазъм се включиха и в екологични инициативи – четвъртокласниците избраха залесяването като проява, която да направи празника на училището по-смислен. Засадени бяха 5 тополи в детския кът в двора на училището. Инициативата е в подкрепа на поканата от Министерството на образованието и науката да се присъединят младите хора към международната кампания „Да посадим 100 милиона дръвчета до 2017 година“. В сряда се проведе открит урок – презентация по музика под мотото „Българските композитори“. При изключителен интерес премина и кулинарното шоу, организирано от учениците от 7 клас, под ръководството на г-жа Николина Димова. Празненствата продължиха и днес с изява на младите таланти. В тържествената празнична програма се изявиха – мажорeтният състав, групите по СИП Музика с ръководители Светлана Стоянова и Вълка Ангелова, а с народни песни се представиха Дойка Христова и Дарина Дерменджиева. Празничните прояви за патронния празник ще приключат утре с презентация за делото на патрона на учебното заведение – Паисий Хилендарски и спортна надпревара по баскетбол.


Статията е публикувана на 1 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА