Снимки: ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Бояново отбеляза днес патронния си празник.

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

boy_decС тържествена празнична програма учители и ученици отпразнуваха патронния празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Бояново. Гости на проявата бяха инж. Петев – председател на постоянна комисия в ОбС Елхово, г-н Драганов – кмет на село Бояново, гн Жечев – директор на ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“, бивши директори, родители и други.

Директорът на основното училище г-жа Узунова приветства всички присъстващи, които уважиха честването на патронния празник на учебното заведение. Тя разказа за трудните години на просветление, отдавайки почит към всички учители, които са преминали през основното училище и са отдали своя труд и сърце в полза на децата. Училището мълчаливо пази спомен за тяхното присъствие, което е давало надежда, вдъхвало е увереност в детските сърца и е градило родолюбие, човечност и борбеност. Поздрави педагозите, като отправи думи за творчески успехи и спорна работа с възпитаниците. „Нека бодрия дух, който носим се предава в подрастващото поколение, което израства с нашите топли грижи и любов. Учителите приемат името будител като дълг и съдба“, каза още г-жа Узунова пожелавайки на колегите си да не спират да дават най-доброто от себе си, да носят духа на успеха в името на децата. На децата пожела упоритост в училище, да израснат знаещи и можещи хора, успешна реализация в живота и да вярват в мечтите си.

С богата празнична програма днес бе отбелязан патронният празник на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“- с. Бояново. Изявиха се талантливите възпитаници, които пяха, рецитираха, танцуваха и драматизираха приказката за най-ценния плод.

В чест на патронния празник през предходната седмица се организираха редица празнични прояви. В понеделник бе деня на родното слово. В него учениците рецитираха, писаха есета, посветени на Паисий. Във вторник децата рисуваха на тема „Моето училище“ и „Моят любим герой“. В сряда бяха проведени спортно състезателни игри под мотото „Здрав дух в здраво тяло“. „Ден на кулинарната магия и аранжиране на цветя“ се състоя в четвъртък, където учениците показаха своята естетика към красивото. Последният ден на предпразничната седмица – петък – учениците показаха любовта си към животните и растенията. Беше проведен конкурс за най- красив домашен любимец. Ученици и учители посетиха зоо къта в ПГ „Ернесто Че Гевара“ с. Бояново и засадиха в двора на своето училище орех – символ на мъдростта.

За активно участие в празничните прояви днес бяха наградени най-изявените възпитаници, те бяха наградени с грамоти, предметни награди и книги.


Статията е публикувана на 2 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА