Снимки: Седмични мероприятия, посветени на 8 декември – патронен празник на Гимназия „Св. Климен Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

uchЗапочнаха мероприятията, посветени на патронния празник на Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово.

На 1-ви декември от 7,30 ч. начало на празничната седмица постави картинната изложба, представена от г-жа Елена Стоянова и нейните ученици. Красивите картини красят фоайето на Гимназията и впечатляват с таланта на бъдещите художници.

От 14,00 ч. в милтимедийния кабинет г-жа Филка Славова проведе открит урок по история и цивилизация в 10-а клас. Гости на семинарното занятие на тема „Просвещението” бяха: г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, учители и медии, отразяващи празничните изяви.

Десетокласниците разгледаха исторически процеси през ХVІ-ХVІІІ век: предимно промените в обществения живот, устройство и управлението на държавата. Учениците вече знаят, че идеите на Просвещението за устройство и управление на държавата са в основата на съвременните демократични системи. С презентации за Волтер, Монтескьо, Жан-Жак Русо приключи първият открит урок в Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово.

На 2-ри декември от 14,00 ч. г-жа Катя Михайлова – преподавател по български език и литература, и учениците от 10-б клас поканиха ръководството и учителите от Гимназията да присъстват на открития им урок на тема: „Класицизъм”. Всеки един от учениците се беше справил успешно с предварително поставената задача да открие придружителна информация и да характеризира епохата на Класицизма. Чрез презентацията на Теодор Александров всички присъстващи останаха впечатлени от тази най-блестяща културна епоха в историята на Франция. А с видеоклипа на Мария и Моника за живота и творчеството на най-известния представител на Класицизма – Молиер, приключи изявата на учениците от 10-б клас.

На 3-ти декември предстоят следващите мероприятия в Гимназията – открит урок по музика и волейболна игра.

[nggallery id=“1578″]


Статията е публикувана на 2 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА