Снимки: Проведе се заседание на кризисния щаб в Елхово. Нивото на река Тунджа достигна 380 см продължава да се покачва

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки

komНивото на Тунджа до Елхово е над 3 м и 80 см и продължава да се покачва. На заседание на кризисния щаб в града бе взето решение да бъдат уведомени жителите на града, които се намират в непосредствена близост до реката, съобщи кметът Петър Киров.

„Всички хора ще бъдат уведомени, съгласно плана, имат адреси посочени за изнасяне и съответно и места в училищата, където ще бъдат настанени, разбира се, временно“. – добави кметът Киров.

В наводнените жилищни сгради ще бъде прекъсвано електричеството, полицейски патрули няма да допускат хора в градския парк, където разливът вече е обхванал детски и спортни площадки. С чували с пясък ще бъдат запушвани шахтите от градската канализация, тъй като подпочвените води са много високи и водата излиза по улиците.

Усложнена е особено и обстановката до елховското село Пчела. „Река Калница има доста голям разлив. Водата, която идва от двата пчелски язовира е доста голяма като обем и има опасност една от махалите да бъде залята“ – сподели Петър Киров.

Същевременно продължава източването на язовирите в горното течение на реката, което означава, че край Елхово нивото ще продължи да се вдига през следващите няколко дни. В следобедните часове в Елхово се очаква да пристигне земеделският министър Десислава Танева и зам.- вътрешният министър Красимир Ципов.


Статията е публикувана на 4 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА