Видео: Тържествено отбелязване на празника в Елхово – 3 март 2011г.

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Националният празник 3 март тържествено бе отбелязан днес в Елхово. Първите инициативи, посветени на днешния ден, се проведоха пред паметника на Незнайния войн. Тържествено поднасяне на венци и цветя и панихида за загиналите за свободата, Елховци почетоха 133-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство.

На фона на химна на Република България, представители на различни институции, партии, сдружения, училища, детски градини и граждани, поднесоха цветя пред паметника на Незнайния войн в град Елхово.

С едноминутно мълчание бе почетeна паметта на всички загинали, дали своя живот за свободата на България. Тържествено-поздравително слово, прочете и кмета на община Елхово г-н Петър Киров.
След края на церемонията, бе дадено и началото на вторите предвидени инициативи за деня, а именно – лекоатлетическа щафета и масов крос с участието на ученици. След края на състезанието победителите в различните възрастови групи бяха наградени лично от зам. кмета г-жа Кафеджиева, която е ресорен кмет за спорта в община Елхово.

В 18:00 часа, днес е предвидена и последната мероприятие – празничен концерт на ансамбъл „Тунджа” – Ямбол в салона на читалище „Развитие”, на които входа ще е свободен.

ВИДЕО от Тържественото отбелязване на празника в Елхово – 3 март можете да видите ТУК!


Статията е публикувана на 3 март 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА