Снимки: Деца, учители и родители се подготвят трескаво за Коледните празници в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_4534Деца, учители и родители се подготвят трескаво за Коледните празници в ЦДГ ”Надежда”. Коледарските групи пеят коледарски песни – за дома, за стопаните, за ергените и момите в къщите, учат текстове. Родителите подготвиха гегите, а заедно с учители и помощник-възпитатели стягат носиите за момчетата – коледари и за момичетата – сурвакарчета. Тези вълнения са много приятни и носят на всички положителни емоции, създават Коледно настроение.

Център „Изкуство” на група „Маргаритка” днес събра леля Нинка, баба на Стоянчо, леля Мая, майка на Стелиян, леля Данче, майка на Митко, леля Мими, пом.възпитателка на групата и двете учителки – Стойка Шидерова и Пенка Стоянова. Идеята беше да се нанижат пуканките и се прикрепят за калпаците, да се свие коледарското перо с чемшир и червен конец и се постави на гегата, до кравайчетата. Много сръчност и желание показаха и момичетата от групата, които низаха с иглите пуканки, връзваха китки и поставяха кравайчетата. Прекрасни геги имат всички момчета, направени от татковци и дядовци с голямо желание и любов, за да зарадват малките коледарчета.

В истински център за майстори – творци се превърна център „Изкуство”, като от ръцете на майсторите се появяваха красиви китки-пера, завързани за гегите, както и красиви , украсени с пуканки и китка , капаци.

Благодарим на гостите – доброволци, които отделиха от времето си и със своите умения и сръчност направиха гегите и калпаците на коледарчетата произведения на изкуството. Заедно с вас, уважаеми родители, ще превърнем обичая Коледуване в неповторимо и незабравимо изживяване за децата от ЦДГ ”Надежда”!


Статията е публикувана на 8 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА