Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ изнесе концерт пред публиката в Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

С концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” – Ямбол, които се проведе днес в залата на читалище “Развитие” – Елхово с начален час 18:00, приключи програмата организирана от община Елхово по повод националния празник на Република България – 3 март.

Ансамбъл „Тунджа” има хиляди концерти, изнесени в страната и чужбина. В своята дълга история Ансамбъл “Тунджа” е спечелил много приятели в различни страни на света – Русия, Франция, Германия, Полша, Украйна, Беларус, Монголия, Сирия, Унгария, Турция, Израел, Гърция, Йордания и др. Богатата душевност на нашия народ, прекрасните мелодии и ритми, невероятните танци и красотата на националните костюми, са умело съчетани в програмата на ансамбъла и придават един своеобразен артистичен колорит – запазена марка на изпълнителите от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

В края на миналата година Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ получи наградата „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на танцовото фолклорно изкуство, постигнати в новия премиерен концерт-спектакъл „Корени“.

Интересът към концерта бе очаквано голям от страна на гражданите на град Елхово, които се запознаха и убедиха във виртуозното танцово и музикално майсторство на Ансамбъл „Тунджа”, с което те получиха заслужените бурни аплодисменти от страна на въодушевената публика.


Статията е публикувана на 3 март 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА