Снимки: Творби на две талантливи деца от Елхово участваха в изложба на Фестивал на българската култура в Лондон

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки

IMG_465718392В началото на месец октомври стартира третото издание на Лондонския фестивал на българската култура. В рамките на 2 месеца в британската столица, с над 20 събития, България представи националната ни култура – 8 симфонични и камерни концерта, от които 4 джаз и фолклор, 3 изложби, 5 кинопрожекции, 4 театрални спектакли. Във вечерта на млади български таланти бе представена съвместна изложба на три талантливи български деца, творящи в областта на изобразителното изкуство.

Ралица Караджова и Габриела Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ участваха в изложбата с 34 свои творби, които бяха изпратени в Лондон. Проявата се организира от Българския културен институт Лондон със съдействието на посолството на Република България във Великобритания. За съжаление талантливите момичета от нашия град не можаха да присъстват на откриването на изложбата, но получиха похвала от организаторите на събитието – „Вечер на младите таланти“.

Екипът на Български културен институт в Лондон съобщава, че събитието е преминало с голям успех. Голямата международна аудитория от любители на българското изкуство, както и специалисти са били впечатлени от творбите! Местните изкуствоведи са изпратили своите пожелания за много бъдещи успехи на младите художници и им пожелават да продължат да се развиват професионално.

10 годишната Ралица Караджова рисува от 4 годишна. Под ръководството на г-н Ангел Трънков – старши учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Ралица участва в редица конкурси, които й помагат да трупа опит и професионално самочувствие. 11 годишната Габриела Йорданова проявява творческото си виждане и го пресъздава в творбите си, с които участва в национални и международни конкурси. Награда са старанието и таланта й са множеството награди. Екипът ни пожелава на родителите на децата да продължават да подкрепят и насърчават таланта на своите деца и още много поводи, с които да се гордеят с Ралица и Габриела.


Статията е публикувана на 9 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА